کفپوش چوب پلاست چیست؟ مزایا، معایب، نحوه نصب چوب پلاستیک
کفپوش چوب پلاست از بهترین انواع کفپوش می باشد که بیشتر برای محیط های بیرون ساختمان مورد استفاده قرار میگیرد. چوب پلاست با نام هایی از قبیل تخته کلسیمی، چوب پلاستیک، تخته فومی پی وی سی، ام دی اف wpc ، پلاست وود و wpc و تایل چوب پلاست نیز شناخته هستند. این متریال جدید اما پر طرفدار همان طور که از اسمش پیداست در ترکیب خود چوب و پلاستیک دارد و با داشتن ویژگی های این دو ماده در کنار یکدیگر توانسته در زمینه های مختلف بهترین باشد. به طوریکه برای کاربردهای مختلفی از جمله دکوراسیون داخلی و فضای بیرون ساختمان مناسب بوده و مورد استفاده قرار می گیرد. در ادامه این مطلب به سوالاتی از قبیل کفپوش چوب پلاست چیست و چه مزایای و معایبی دارد و نحوه ارجا و نصب آن چگونه است پاسخ خواهیم داد. با دکونیوز همراه باشید.
آنچه در این مطلب خواهید آموخت:
کفپوش چوب پلاست چیست؟
wpc یا کفپوش چوب پلاست ساخته شده از چوب به شکل خاک اره و ترموپلاست های بازیافتی مانند پلی وینیل کلراید و پلی اتیلن به علاوه رزین و رنگ می باشد. این محصول همان طور که گفته شد در ترکیبات خود دارای رنگدانه های متنوعی بوده، پس نیاز به رنگ آمیزی بعد از نصب ندارد. پلاست وود wpc برعکس چوب در برابر عوامل محیطی و بارش ها بسیار مقاوم بوده و برای پروژه های شهری و فضاهای سبز از آن استفاده می کنند. این کفپوش به دلیل داشتن مواد قابل بازیافت به محیط زیست آسیبی وارد نمی کند و از سمت دوست داران طبیعت بسیار مورد استقبال قرار گرفته است.
برای آشنایی با کفپوش پی وی سی کلیک کنید!
کفپوش چوب پلاست موزاییکی چیست؟
در اغلب مواقع کفپوش های پلاست وود wpc به صورت تایل های کوچک و در ابعاد موزایک های معمول ارائه میشوند. به همین دلیل به آنها تایل موزاییک چوبی نیز گفته میشود. ساختار و جنس این تایل ها هیچ تفاوتی با کفپوش ها ندارد و تنها اندازه و ابعاد کوچکتر میشود.
لایه زیرین این تایل ها شبکه ای بوده و اتصالات نر و مادگی برای آنها تعبیه شده و از این طریق به تایل های کنار متصل میشوند. 30*30 و 30*90 از جمله ابعاد رایج برای کفپوش های چوب پلاست موزاییکی هستند که برای بالکن و حیاط بیشترین کاربرد را دارند.
مزایا و معایب کفپوش چوب پلاست چیست؟
با توجه به مواد اولیه که در ساختار چوب پلاست وجود دارد، این محصول دارای مزایا و معایبی است که در ادامه آنها را بیان می کنیم:
مزایای چوب پلاست
- در مواد تشکیل دهنده ی آن هیچ ماده ی شیمیایی، سمی و خطرناک وجود ندارد.
- در برابر ضربه و خراش مقاومت بسیار بالایی دارد.
- ضد آب بوده و با مواد شوینده قابل شستشو می باشد.
- عایق صدا می باشد.
- عایق حرارت بوده و از هدر دهی انرژی جلوگیری می کند.
- سازگار با شرایط آب و هوایی مختلف می باشد.
- دارای طول عمر مفید 30 ساله می باشد.
- چربی، اسید و شوینده ها در کفپوش چوب پلاست نفوذ نمی کنند.
- لغزنده و سر نمی باشد.
- در برابر اشعه خورشید مقاوم بوده ودچار فرسودگی و آسیب نمی شود.
- دارای تنوع در رنگ می باشد.
- قابل رنگ آمیزی بوده و در صورتی که رنگ اولیه آن مورد پسند نبود یا بعد از مدتی در فکر تغییرات بودید می توانید کفپوش را رنگ آمیزی کنید.
- در صورت نیاز به جابجایی می توان این کفپوش را با خیال راحت جمع کرده و در مکان جدید نصب کرد.
- از نظر مقاومت بسیار بالاتر از چوب بوده و طول عمر بیشتری دارد.
- قیمت کفپوش پلاست وود wpc از اغلب کفپوش ها مخصوصا سنگ و چوب پایین تر است.
- آنتی باکتریال بوده و محلی برای تجمع حشرات موذی و قارچ ها نیست.
- قابل بازیافت بوده و از متریال های دوست دار طبیعت به شمار می رود.
- کفپوش تایل چوب پلاست دارای ایمنی آتش سوزی بوده و باعث ایجاد حریق نمی شود.
معایب کفپوش چوب پلاستیک چیست؟
- این متریال در صورتی که از نوع درجه یک نباشد، در برابر تغییرات دمایی مقاومت کمتری از خود نشان می دهد.
- خاصیت انرژی دهی و تداعی گرمی و صمیمیت آن در حد چوب نیست.
- زیبایی و رگه های موجود در چوب را ندارد.
کاربرد چوب پلاست wpc
پلاست وود به واسطه ی ویژگی هایش کاربردهای مختلفی در صنعت ساخت و ساز دارد. بیشترین استفاده از آن به عنوان کفپوش در مکان های مختلف داخل و بیرون ساختمان اعم از اتاق، آشپزخانه، اطراف استخر و جکوزی است، اما کاربردهای دیگر آن شامل موارد زیر نیز می باشد:
کفپوش چوب پلاست بالکن
یکی از اصلی ترین موارد کاربرد کفپوش های پلاست وود یا چوب پلاستیک، استفاده به عنوان کفپوش بالکن و تراس است. با توجه به اینکه کف بالکن و تراس در معرض نور خورشید قرار گرفته و نم و رطوبت آن بالاست و نوسانات دمایی زیادی را تحمل می کند، به همین دلیل چوب طبیعی گزینه مناسبی برای کف آن نیست. در مقابل، کفپوش چوب پلاست بالکن با تلفیق ویژگی های مثبت چوب و پلاستیک توانسته است تا حد زیادی با شرایط بالکن و تراس سازگار بوده و مقاومت خوبی داشته باشد.
کفپوش چوب پلاستیک حیاط
یکی دیگر از موارد کاربرد تایل چوب پلاست، استفاده به عنوان کفپوش حیاط و محوطه ساختمان ها و باغ می باشد. برای این قبیل محیط ها تایل های wpc به صورت ترکیبی با چمن مصنوعی استفاده میشود. به همین دلیل جلوه بسیار زیبایی داشته و در برابر وزن افراد و حتی عبور ماشین نیز می تواند مقاومت مطلوبی داشته باشد. متناسب با شرایط محیط می توانید رنگ های تیره و روشن را برای تایل wpc انتخاب و در کف حیاط و حتی بخش هایی از دیوار آن نیز به کار ببرید.
علاوه بر بالکن، از چوب پلاست برای محیط های دیگری نیز می توان استفاده نمود که عبارتند از:
- استفاده از آن در نمای خارجی
- به عنوان سقف کاذب در ساختمان ها
- متریالی برای ساخت سایبان های جلوی منزل یا فضاهای سبز
- مورد استفاده برای پله، کفپوش روف گاردن
- ساخت گلدان هایی از جنس چوب پلاست
- متریالی عالی برای ساخت نرده، آلاچیق، پارتیشن و نیمکت های زیبا.
نحوه ی نگهداری از کفپوش پلاست وود برای طول عمر بیشتر
گرچه کفپوش wpc یا پلاست وود دارای مقاومت بالایی بوده و طول عمر بسیار خوبی دارد، اما باید توجه داشت که رسیدگی و نگهداری درست از هر متریالی باعث می شود طول عمر مفید آن افزایش یافته و مدت زمانی طولانی تمیز و نو باقی بماند. برای کفپوش چوب پلاست نیز مواردی وجود دارد که در ادامه به آن اشاره می کنیم:
- استفاده از محافظ برای پایه میز و صندلی ها
- برای جلوگیری از آسیب رسیدن به رنگ، در زمان شستشو از شوینده های بسیار قوی استفاده نکرده و به مواد شوینده خانگی و سبک اکتفا شود.
- در صورتی که ماده غذایی یا هر نوع چربی و آلودگی روی کفپوش wpc ریخت، به سرعت تمیز شود.
- بعد از شستشو کفپوش پلاست وود را کاملا خشک کنید.
- کفپوش را از نوع درجه یک و از تولید کننده های معتبر خریداری کنید.
- تمیز کردن کفپوش را مرتبا و جدی انجام دهید و از تجمع گرد و غبار به مدت طولانی بر روی آن جلوگیری کنید.
نحوه نصب کفپوش چوب پلاست
یکی از اصلی ترین دلایلی که کفپوش های تایل چوب پلاست تا این اندازه مورد توجه قرار گرفته اند، نصب آسان آنها می باشد. این تایل ها دارای اتصالات نر و مادگی بوده و براحتی در کنار هم قرار میگیرند. برای نصب پلاست وود کافیست مراحل زیر را انجام دهید:
- بر اساس شرایط محیط و متراژ آن، تایل هایی با ابعاد مناسب را انتخاب و خریداری کنید
- با توجه به طرح مورد نظر تایل های چوب پلاستیک را در کنار هم قرار داده و اتصالات آن را به هم محکم کنید.
برای دریافت نتیجه بهتر، پیشنهاد می کنیم ابتدا برجستگی و تو رفتگی های سطح زیرین را هموار نمایید و سپس تایل های موزاییکی چوب پلاست را روی آن قرار دهید. علاوه براین، این تایل ها را می توانید به صورت ترکیبی در کنار چمن مصنوعی و تایل های قلوه سنگی استفاده کنید که نتیجه بسیار زیبایی برای محیط های بیرون ساختمان دارند.
منبع: flooringstores